לפרטים והזמנות: 08-6606657

דג פילה ברוטב סויה עם אטריות ביצים

פילה הייק עשיר ברוטב בסויה על נודלס אטריות ביצים וירקות קצוצים - מתכון אסייתי טעים בטירוף.

מאת

Sea Harvest

סוג דג

פילה הייק

זמן הכנה

40 דקות

דרגת קושי

קשה

סדר הכנה:

מכינים את הרוטב בסיר קטן על אש בינונית לאחר מכן אופים את הדג ולקראת סיום הכנת הדגה מזגגים אותו ברוטב שהכנו, במקביל מכינים את אטריות הביצים לפי ההוראות.

מרכיבים:

פילה הייק
להכנת הרוטב: ¼ רוטב סויה
¼ דבש
כפית שמן שומשום (לא חובה)
כף ג'ינג'ר קצוץ דק
1 שן שום, קצוצה דק
1 צ'ילי אדום, קצוץ דק
גרידה ומיץ לימון
מלח ים ופלפל גרוס טרי
להכנת הנודלס: 200-300 גר' אטריות ביצים מיובשות, מבושלות לפי הוראות האריזה
ברוקולי מאודה קלות
3 בצלים קצוצים
2 כפות שומשום, קלויים קלות
1 כפית פתיתי צ'ילי (לא חובה)
מלח ים ופלפל גרוס טרי

אופן הכנה:

מערבבים את מרכיבי הרוטב בסיר קטן על אש בינונית, מביאים לרתיחה ומבשלים כמה דקות עד שמסמיך.

אופים בתנור את דג פילה ההייק עד שמוכן, כ-3 דקות לפני שהדג מוכן מבריאים אותו בזיגוג ברוטב שהכנו (שימו עין על הדג כדי שהזיגוג יתבשל היטב ולא יישרף).

הכנת אטריות ביצים: משרים את האטריות במים רותחים עד לריכוך. זורקים את האטריות המבושלות בזיגוג שנותן לציפוי אם הזיגוג הסמיך, הוסיפו מעט מים חמים כדי לדלל), לאחר מכן הוסיפו את הברוקלי ומחצית מהשומשום וערבבו יחדיו.

כאשר הכל מוכן מגישים את הדג המזוגג הדביק על מצע אטריות עם ירקות ירוקים ומקשטים בשאר השומשום הקלוי.

בתאבון!

אהבתם את המתכון? נשמח שתשתפו:

Open chat
איך אפשר לעזור?
שלום וברכה,
איך נוכל לעזור לך?